It’s A Beautiful Day

L'ipod em transporta de pet als Balcans. Aquell amor adolescent, la primera de les meves passions. Un cel gris, un fred suportable; agradable. Sota el pont, vora les vies del tren, una àvia reconstrueix aquell món al meu entorn. Alimenta els coloms, com tantes àvies, com tanta gent gran, com tants desemparats arreu del món. No crec que ni que es tracti de misèria. Potser tan sols un instint davant la soledat.

Carrer avall, fins a les fàbriques. Veig el centre, a la meva dreta, recordant-me en tot moment on sóc. Segueixo amb la música balcànica, recordant melodies, mots, i cada cop que salta la bombeta m'envaeix la més gran de les satisfaccions. Fa tant d'allò, roman tan poc i, malgrat tot, encara està allà.

Em decideixo a avançar cap a les platges. No tinc classe fins les sis, i tinc moltes ganes de córrer i descobrir. Com solia. Clapes de neu damunt la sorra. Aigües tranquil·les que em conviden a seure. Em recorda Porto. Sensacions molt similars. Llibertat absoluta. No puc resistir la temptació – seria pecat – i m'assec a la vora una estona. Em transporto a tots aquells que he deixat enrera. Els sento més vius que mai. Més imprescindibles. Res no havia estat en va. Res no és en va.

No puc marxar d'aquí. En deu metres passo de les platges, dels paisatges nadius, als parcs centre-europeus. Tots els mons que conviuen dins meu. Arrenco a córrer, es fa tard. Canvio la remor de les onades per, de nou, l'ipod. Indie israelià. La satisfacció, magnificada, de veure com tot allò tampoc no va ser inútil. Ni que fos per sentir en cada frase una nova victòria.

Creuo el pont. És casa meva.[@more@]

Quant a axel

Tinc 22 anys, i sóc allò que en diríem un periodista frustrat. Potser no he tingut sort, potser no hi he insistit prou o, segurament, no serveixo. Intento suplir-ho fent de traductor, o com a mínim això diu una de les llicenciatures que tot just acabo. A part d’a Barcelona, he tingut la sort de viure a la Rep. Txeca, a Israel/Palestina i, actualment, a Toronto, al Canadà. I de viatjar a una trentena de països.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.